loading
Click aici pentru Opel LiveChat
chat

Efectuăm Inspecția Tehnică Periodică legală (ITP) pentru toată gama de autovehicule - inclusiv utilitare - cu masa totală de maxim 3,5 tone și pentru remorci fără sistem de frânare propriu (cu sarcina maximă de 1500 kg).

Managementul următorului termen de ITP

Toți clienții noștri beneficiază în mod gratuit, de serviciul de înștiințare a expirării ITP.
Vă informăm în timp util, prin telefon, SMS sau e-mail, de necesitatea reînnoirii și programăm împreună data și ora inspecției.

Acte necesare

  • Certificatul de înmatriculare al autovehiculului (talon) - original
  • Cartea de identitate a autovehiculului (CIV) - original - sau copie cu ștampila conform cu originalul din partea societății de leasing sau bancă
  • Cartea de identitate a persoanei ce prezintă maşina la inspecţie - original

 

Programează-ți aici inspecția ITP

 

Orar stație ITP Autoglobus

Luni - Vineri:  08:30 - 17:30
Sâmbătă:  09:00 - 14:00

 

Pregătește-te pentru ITP

 ITP-ul este important atât pentru siguranța pe drum, cât și pentru păstrarea valorii. Inspecția oficială a autovehiculelor este obligatorie în toate țările, dar instrucțiunile și regulile diferă.

 Iată ce trebuie verificat înainte de ITP:

 1. Luminile: verifică dacă toate luminile funcționează corespunzător - farurile, luminile de semnalizare, luminile spate, luminile de avarie, luminile de poziție și cele de frână. Roagă un prieten să te ajute în special cu luminile de frână. 

2. Plăcuțele de înmatriculare: asigură-te că plăcuțele de înmatriculare sunt lizibile și curate.
3. Jante și pneuri: verifică dacă jantele și pneurile prezintă deteriorări și asigură-te că adâncimea benzii de rulare a pneurilor este de cel puțin 2 mm.
4. Parbriz: verifică dacă nu există o fisură în parbriz mai mare de 10 mm pe partea șoferului și de 40 mm pe restul parbrizului.
5. Ștergătoare: verifică dacă există rupturi sau găuri în materialul ștergătoarelor de parbriz și lunetă. Acestea trebuie să poată să mențină geamul curat.
6. Lichid de spălare geamuri: înainte de ITP completează nivelul de lichid de spălare geamuri – dacă rezervorul este gol, poți pica testul ITP.
7. Combustibil și ulei de motor: verifică dacă nivelul de combustibil și ulei de motor sunt adecvate, deoarece tehnicienii vor avea nevoie de ambele pentru a testa nivelul de emisii ale autovehiculului.
8. Scaune și centuri de siguranță: toate centurile de siguranță trebuie să fie intacte și să se blocheze la cuplare. De asemenea, scaunul șoferului trebuie să poată fi reglat în față și în spate.
9. Claxon: verifică claxonul printr-o apăsare scurtă. Dacă nu funcționează, acesta trebuie reparat.
10. Luminile de avertizare de pe panoul de instrumente: verifică dacă toate luminile se aprind și se sting când introduci cheia în contact, precum și dacă funcționează vitezometrul.

Dacă ai nevoie de o verificare a autovehiculului înainte de ITP, te rugăm să ne contactezi.

Programează-ți aici inspecția ITP

Sus pagina